fredag 30. november 2007

Desemberbrannene og julegrantenningshelga!

Drakk kaffe til morgensendingene på NRK og TV2, ja, jeg bytter kanal etter som temaene interesserer.

Og på NRK tok de opp desemberbrannene, det vanlige med levende lys, og alle ekstra elektrisitet som brukes. Bl.a. slike ekstra kontakter med fire på samme ledning, osv. Her var det vist eksempel hvor en slik hadde fått påkoblet nye ekstra, og doble kontakter. En vinglete brannbombe var det.

I tillegg var det demonstrert hvordan et utbrukt batteri setter gnister i stålull, og, som programleder sa: "Meget nyttig informasjon!"
Det gnistret og brant umiddelbart, og blir en brannbombe i søppelbøtta for alle vi som er dårlige søppelsorterere.

Men det nyeste, har ikke mye med jula å gjøre akkurat, men det skadet antagelig ikke med en påminnelse.
Mobiltelefonladdere holder på å bli en klassisk brannårsak, og hvor mange av oss ladder mobilen om natta? I alle fall jeg... Men nå er det slutt! Og kontaktene skal ut av støpselet også, helt klart, det er like viktig!

Ellers går det mot den store julegrantenningshelga. Vi for vår del har to arrangement.
I morgen er det julemesse i Laksøyan Grendehus, og jeg skal koke 10 liter grøt. Mens Anders er i komiteen, og skal ordne klart treet i dag.

Søndag er det på Storås skole, hvor 5. klasse har ansvaret, og inntekta går til FAU. Anders skal være med å rigge den grana i kveld. Og jeg skal bake en krydderkake.

Så skal vi ha gevinster til begge arrangement, Ellen skal opptre og ha røde "juleklær". Vi må møte på forhånd på begge arrangementene for å gjøre klart.

Vel, sånn er det når man prøver å holde liv i ei lita grend med "ødemark" til skolen og storgrenda, samtidig som den større grenda skal ha ressursene også.

Dette er effektene av skolenedleggelser!

Mona

1 kommentar:

kubonde sa...

Har man unger i skolen blir det nok å gjøre i høytidene, kjenner meg igjen. Vi har bare en gutt og han går i tiende så det blir ikke noe ekstra oppgaver på oss.