lørdag 8. desember 2007

Skolen tar selvtillitten fra folk

Jeg har tenkt det så mange ganger, og jeg vet jeg ikke er alene, skolen produserer vinnere og tapere ut fra et offentlig system! Det er bare så helt for j.....!

Jeg hørte nylig at skolene må behandle alle likt, sette samme regler, samme pekefinger kort sagt samme strategi for oppdragelse. Det er snart bare i oppdragelsen menneskebarn vi mennesker tenker slik. Treng dem sammen i store trange skoler, og krev det samme av alle.

I en moderne hundeverden finner vi individuelle løsninger for hver enkelt valp, og forlanger ikke at alle skal tilvennes sosial omgang på likt. Vi er kreative og avpasser innlæringen fullstendig individuelt, og så er det sjelden mer enn en valp pr. voksen("lærer"). Og vi lar den ikke være med flere hunder enn at den klarer å holde kontakten med sin lærer. Utfordringene økes etterhvert, og individuelt. Jeg har jo nevnt før, hvilket tankekors dette er.

De norske skolene er på rett vei når det gjelder dette, tror jeg, men det er langt igjen.

Inspirasjonen til å skrive dette fant jeg i VG nyhetene i kveld. Dyslektikere er en gruppe som må være kreativ på egen hånd for å henge med, men hvis skolene hadde vært litt mer individuelt rettet, og hadde hatt nok ressurser, så hadde vi kanskje hatt mange flere gründere i Norge. Bare les:

http://e24.no/naeringsliv/article2142600.ece

Mona

2 kommentarer:

Ellinor sa...

Du stora värld så rätt du har!!
Har tänkt på samma sak när det gäller när hundar är sjuka.... inte behöver de stå i kö i flera månader och år inte!
HMM..
Förresten stod det i samma länk om ICA och deras ruttna kött...blää

Tur att man inte behöver handla kött i affären!

Kram på dig!

Dynamittryne sa...

Hei! Bare å ta å kopiere Hundefolk!