onsdag 12. mars 2008

På Berge

I går ettermiddag lastet vi Tupsi og Katja på hengeren å kjørte til Berge, med ridebane og mange andre hester, det er 8 km herfra. Vi hadde Katja der i to vintrer. Og Nøkletroll sto der en periode han også. Nå satser vi heller på å ha hestene hjemme, og bruke hengeren til å variere treningsplassene. Og Berge blir en av dem.

Tupsi har jo ikke all verdens erfaring hverken med nye plasser eller som ridehest. Og å være på en bane med fullt av hester i alle størrelser, og forskjellig fart og bevegelser, kan være spennende nok for fullstendig urutinerte hester. Katja derimot, kan dette, bare ikke hester hun har dårlig kjemi med kommer for nære...

Etter kort tid med tilvenning til området var kontakten ok, og Ingebrigt satte seg opp. I skritt for det meste, men litt trav også. Og Tupsi er lydhør, og eksemplarisk, i forhold til at fremmede hester er "overalt".

Her er Ingebrigt på Tupsi, mens Ellen rir Chaval, en hest på oppunder 1,70 mhk. Chavals eier, Hege leier, jeg synes nemlig Chaval er litt stor for Ellen. Men det gikk så bra, at jeg tror Ellen skal få ri selv på Chaval hvis sjansen byr seg igjen.


Her er det litt trav...


Skal vi se... Ane Bjørnås i rød jakke på sin Salomon, Mari Øyaseter på sin Dusken skimtes så, Ellen på Katja, Hege på sin Chaval og Grethe på sin Azuri, begge med etternavn Størseth, og Ingebrigt på Tupsi.


Her viser Grethe på Azuri fremst og Hege på Chaval til høyre, "mine" kjenner dere :-)


Jeg filmet en del, men jeg det på på frihånd, i skumringen, og holdt Katja i tillegg, så beklager kvaliteten, men inntrykket er der likevel.


Her traver Ellen på Chaval:Og her jobber hun på dressuren:Tupsi får enkle beskjeder som hun lystrer, i tillegg til det å beherske de nye elementene:Tupsi mumser på bittet, et godt tegn:
Ingebrigt ble med Hege og Grethe ned og opp gårdsveien, den første selvstendige rideturen vi har hatt med Tupsi, og det ble bare positivt. At Katja var igjen på banen var ikke noe tema.

Her er de oppe igjen, i skumringen.

Disse tre red opp i stallen etterpå, og Katja var fremdeles på banen, så vi får antagelig ikke problemer med avhengighet, som har lett for å bli en utfordring med to hester som går sammen hele tiden.

Mona

Ingen kommentarer: