fredag 9. mai 2008

Hunder med amputerte ben

Jeg følte trang til å si noe om det med å la hunder leve med bare tre føtter. Hunder ser stort sett fornøyde ut ved sin herres side, uansett hva de kjenner på.

Jeg kommer aldri til å la en av mine hunder leve på tre ben. Hele hunden blir skjevbelastet av det, og det blir det garantert ekstraplager av over tid. Hvor raskt vil være avhengig av hundens fysiske form og dens bygning. En lett og veltrent hund som i artikkelen vil nok klare seg lengst.

Det andre er psykiske plager, for en hund med fysiske hemninger og plager vil føle seg meget sårbar. Hvor ille dette slår vil også være avhengig av hundens mentale tilstand i forveien. Men veldig sårbare dyr gjemmer seg ofte, og hvis de føler seg tvunget inn i situasjoner hvor de føler seg hjelpeløse og truet, så har de det ikke bra på noe vis. Og utfallet er uvisst!

Jeg kan ikke påstå at hunden i artikkelen er spesielt plaget, eller at eieren har vurdert feil, men en generell holdning til at dette er greit, er jeg motstander av.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=519950

Mona

1 kommentar:

Ellinor sa...

Håller med dig i dina resonemang, jag har sett ett extremtillfälle på video där hunden enbart hade två bakeben att hoppa runt på.

Ett tänkvärt inlegg!