onsdag 4. juni 2008

På fottur med Tupsi

Kirsebær; vakker som hagepynt ogsåMarkjordbær; var med som "ugress" med avleggere, men hos meg får de gro :-)
Løytnantshjerte; ble jeg veldig glad i som jentunge, de var i hagen til farmor og farfarTusenfryd; nusselige blomster med tiltalende navnBrudeslør; vakker og hvit, hører med

Gikk fottur med Tupsi i dag, og det gikk kjempebra, hun går bak meg, mye lydigere enn hundene ;-) Jeg trodde første utfordring ble rett nedenfor husene i form av protester fordi Katja sto igjen hjemme, men protesten kom aldri.


Jeg la inn utfordringer i form av bl.a. å skramle i utstyr, plast og annet, men det tar Tupsi fint.


Hun eter i stedet for å bry seg med mine bråkeforsøk.

Kos var også planlagt, så jeg hadde tre-fire pauser, for å spise, så kanskje hun vil ha positive bilder i hodet sitt av det å være med oss på tur.
Ned til vatnet var vi også, og motivet her var så sommerlig :-) Tupsi protesterte litt i strandkanten men så kom hun.


Ellers øvde vi litt på at hun avpasser tempoet/steglengden til min fart, og det gikk helt supert. Den eneste vekten jeg kjente var tauet jeg holdt, Tupsi går fort og øker steglengden når jeg gjør det, og roer ned når jeg går sakte. Det samme i trav, sakte jogg og lett øket, hun følger meg uten at jeg gjør noe. Stopper gjør hun straks jeg stopper.


Jeg anser dette som et veldig godt grunnlag når jeg skal ri også, når hun er så lydhør, og respekterer meg når jeg er på bakken, så er det naturlig at det er et bedre utgangspunkt, enn hvis hesten stresser, maser og river i tauet når en leier.


Og så er hun så koselig kontaktsøkende, hun stikker neseboret bort underarma mi nesten hele tiden, og blåser lett og søker meg.


Jeg gleder meg skikkelig til at hun blir mer innridd, men det går sent, det er så mye som skal gjøres. Likevel, det er da noe det vi holder på med. Mer ridning på bane er det som mangler til gangs. Det er likevel bedre å gjøre det sakte og uten stress, enn å stresse for å fortest mulig nå målet, jeg tror det er lettere å få flere tilbakesteg da.


Mona


ET STORT PS!
Jeg har bestemt meg for å levere "Kreativ Blogger" Awarden til:


Einar(Kubonde), jeg har fulgt bloggen hans siden jeg begynte å blogge selv, han lærte meg å legge inn bilder og har gitt meg andre tips. Selv tar han mange trivelige bilder, prøver ut nye blogger og prøver ut bildebehandligsprogram osv.


Ellinor(Silvferräfven) fordi hun også har prøvd ut blogger, har både koselige og artige videoer, står på for å lære seg mer om det å lage bloggen og hjemmesiden personlig og fin.


Klem til dere begge :-)

2 kommentarer:

Marie sa...

Kjekt å lese om hesten din, det må nok mykje trening til for å få ein flink og harmonisk hest.

Nydelege blomebilder!
Løytnantshjarte og tusenfryd for nokre av dei vakraste blomane eg visste om då eg var lita jente, ja eg likar dei ennå.

Eg har tagga deg :)

Kubonde sa...

Tusen takk, det var gøy. Fint å høre at man har vært til nytte, å få en pris er morsomt.