lørdag 20. september 2008

Ellen på dressurstevne med Chaval

I dag har Ellen vært på dressurstevne i Torshushallen, Orkdal rideklubb arrangerer. Hun startet i klassen LD2, en klasse hun stilte med Katja for over to år siden. Hun lånte hesten Chaval, en stor varmblods ridehest, nærmere 1,70m på manken. Undertegnede var i sterk tvil, Ellen har ridd Chaval maks fire-fem ganger uten noen til å leie, for Chaval har i grunnen vært en energisk og krevende hest. Bevegelsene hans er også digre og krevende, noe helt annet enn hva jenta er vant til med lille Katja.

Jeg var med på onsdag så Ellen fikk prøveri en gang igjen, det er lenge siden sist Ellen red den hesten. Jeg så det gikk bra og ga tillatelse. Men var ikke helt avslappet med den avgjørelsen i går kveld. I dag så jeg oppvarmingen gå bra, så jeg slappet av, mer enn rytteren tror jeg, like før start. Og Ellen og Chaval gjorde en kjempeprestasjon, klarte å ri til 60%. Man må ri til 50% for å få godkjent programmet, og svært få oppnår 70% og mer. Det ble sjette plass av 11 startende, men det er ikke det som betyr noe. Å prestere dette på en hest som normalt krever en erfaren rytter, og uten å ha øvd noe som helst på programmet på over to år, det er bare å ta av seg hatten for det. Som dere skjønner er mor kjempestolt!

Her er den flotte ekvipasjen, Chaval er pyntet med små hvite sløyfer i manen:

Her under oppvarmingen på utebanen:
Og like før start:

Inne i hallen blir bildene så dårlige. Dårlig fotograf og kamera...
Etterpå kjørte vi oppom egen ridebane, og visst begynner den å ta form:

Så nettopp Ingebrigt på webkameraet på linken et par innlegg nedenfor, han var flaggbærer for det norske laget. Jeg tror han har en kjempefin tur, alt tyder på det.
Mona

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis Ellen (och den stolta mamman!), vad du är duktig!
Ni ser jättesnygga ut på bilderna också:)

Kram //Ellinor