torsdag 7. februar 2008

Barns oppførsel

Dagbladet skriver nå to interessante artikler om barns atferd, el. rettere sagt problematferd. Seksåringene er frekke som frekke tenåringer med ditto ordforråd.Jeg kan ikke påstå noe, men det er nærliggende å tenke at disse barna er et produkt av det politisk korrekte i et par generasjoner, en annen blogger skrev også dette, men der stopper min enighet med denne bloggeren.Jeg kan forfølge denne tankegangen, for den politisk korrekte oppdragelsen for de som var født et lite tiår etter meg var "fri oppdragelse, elsk kreativitet på godt og vondt". Det er disse som er foreldre til seksåringer i dag. Dagens seksåringers foreldre fikk kline mat på vegger i kreativitetens navn...!(I alle fall en del av dem).Så har vi ringvirkningene av barnehagene, det er mye positivt med barnehager, for all del, men vi stuer sammen barn med ulik oppdragelse og atferd, og tror at dette bare er positivt, MEN miljøpreging er på godt og vondt! Og dess flere barn med problematferd hjemmefra eller med sykdommer som forårsaker samme symptomer, så MÅ man regne med at også flere barn uten problematferd hjemmefra, eller uten nevnte sykdommer, blir påvirket.

Miljø er dessuten mer enn oppdragelse og sykdom, det er et opplagt stress i hverdagen for småbarnsforeldre, som er styrt av det politisk korrekte, lik det eller ei. (Tenker på begge foreldre i fulltidsjobb og maaange fritidstilbud...)Tar man ikke den uheldige delen av den"politisk korrekt" styrte samfunnsutviklingen, og ikke minst, individets behov skikkelig på alvor, så blir det forsiktig antydet neppe bedre...

Inn med tilstrekkelig med penger i institusjonene som jobber med barn, slik at lærerne er mange nok, og skolene har ressurser nok, til skikkelig individuell oppfølging! Lærere må få være lærere, og skal oppdragerne stresse med fulltidsjobb, så må man inn med oppdragere i barnehage og skole i tillegg til dagens personell, som har en altfor krevende jobb som situasjonen er nå.

Her er Dagbladets artikkel:

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/06/526096.html


Nedenfor er en link om hvordan melkeprodukter kan påvirke atferd, jeg burde kanskje ikke skrive dette, som lever av melkeproduksjon. Men er nok ikke kynisk nok til å la være. Dessuten er både nøtter, fisk og andre produkter også uheldig for noen, uten at det er sagt at det er usunt.
Kan det hjelpe noen med atferdsvansker så er det verdt å prøve.

http://www.dagbladet.no/dinside/2008/02/05/525985.html


Mona

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er en blogg på vg om dette temaet også:

http://www.vgb.no/24022/