onsdag 26. mars 2008

Bjørn igjen...

Ja, hva skal man si?

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1053752.ece


Jeg håper at media snart skjønner at det ikke finnes eksperter på den skandinaviske bamsen, og at de slutter bruke pr kåte sponsede villmarksluringer i ekspertpanelene!

Kunnskap, erfaring og sunn fornuft fra samisk miljø og bygdemiljø, altså folk som lever med dyr, både tamme og ville, er mer å høre på, enn de fleste forskersnikere (og ikke minst villmarksromantikere) tilsammen. Media må slutte å være redde for trusler på livet fra "rovdyrvernere", og tørre å tale politisk ukorrekt, folk har rett på balansert informasjon uten inntrykk av at det finnes noen som har fasitsvar!

Selv så mener jeg folk som har bastante meninger om dyr og/eller natur, ikke har særlig kunnskap. For med kunnskap, kommer også kunnskap om mangelen på kunnskap.

Mona

2 kommentarer:

Ellinor sa...

Stackars Björn, först blir den väckt upp ur sin sömn av en skogsröjare, sedan blir den omtalad som en "slagbjörn" och avlivad.
Man kan tycka att det blir lite för dumt.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2129977.ab

bondekone sa...

Jeg er nå av oppfatelsen at det må være en balanse gang med rovdyr , men slik det virker som idag så skal rovdyrene bare øke og når en ser at dyr går til angrep så må det da være tegn på at de ikke har omeråder som er store nok å leve i. Ja vet at enkelte steder går det bra med mye rovdyr,men til gjengjeld så går folk med våpen til å beskytte seg selv hvis det skulle skje noe, En behøve rikke se lenger en til svalber angående isbjørn