onsdag 5. mars 2008

MEN KJØTT FRA ANDRE LAND ER VERRE...

MEN KJØTT FRA ANDRE LAND ER VERRE, sa TV2s nyhetsoppleser nettopp som en bisetning til slutt. Overskriften var "Norsk kjøtt gjør oss syke", en omfattende rapport fra Folkehelseinstituttet, og prater om leddsmerter og diare. Er meningen at folk skal kjøpe fra utlandet likevel da? (Er Trygve Hegnar en betydelig aksjeeier i TV2?)

Og salat kan skade foster...

Abonnerte på Newsweek for ca ti år siden, der var det en lang reportasje om tomater genmodifisert med dypvannsflyndrer, for at tomaten skal tåle mer kulde... sikkert ufarlig, men det er også uetisk! Og hvor går grensene når private skal tjene store penger? Tanken som hva som sannsynligvis skjer når store enheter og mye kapital skal råde er skremmende!

Hva er ufarlig å ete?

Jeg gleder meg til den dagen man kan garantert blir gammel uten å ha hatt diare, og uten å få smerter...

Mona


Begynte å lese Nett Adressa etter å ha skrevet innlegget, Og fant en perfekt repaortasje om en bagatell som kan skje når man transporterer alt mulig over lange avstander. Det som er myye verre er klimautslippene...
Men les her:
http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1042420.ece2 kommentarer:

Kubonde sa...

Meget bra skrevet, slike artikkler er vanlig framfor jordbruksforhandlingene, det kommer mere skitkasting, vær du sikker.

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Takk for kommentaren! Jeg blir i alle fall både engasjert og provosert. Av og til må jeg nesten slå av tv'n så jeg ikke blir søvnløs når debatten stormer som verst. I de temaene man kan littegrann om, så ser man hvor lavt tv legger debatten. Det er så himla overfladisk og de utvalgte debattmotstanderne til landbruket er direkte ukyndige om temaet! Jorbruksforhandlingene burde inn under temaet globale utfordringer, ikke snevres inn til økonomi i Norge som blir musepiss i havet i den store sammenhengen.