mandag 17. mars 2008

"Roffetrening" og IPT helg

Denne helga ble litt spesiell, for det var IPT helg, men samtidig kom Rolf Blomberg(Roffe) fra Malmö-traktene opp hit for å trene westerngjengen i Trøndelag. Med Tupsi på gården, kunne vi ikke gå glipp av denne muligheten til å få proffesjonell hjelp til å komme i gang med ridetreningen. Anders var hjemme med de som ikke ville på Torshus, de var ute mellom sluddskurene, og var inne med bl.a. data. Kortspill er ikke in lenger...


Vi som reiste til Torshus hadde utrolig utbytte av helgen. Ingebrigt hadde vel ikke sittet på Tupsi uten leier mer enn tre ganger forut, jeg hadde ikke ridd henne uten leier, og bare en gang med...


Ellen og Katja var også med, og de koste seg, spesielt i øvelsene med fart i. Når rygging skal finpusses, da stamper Katja bestemt med frambena, for sånt tull trenger man ikke drive med ;-)


Jeg tror egentlig Katja gjenspeiler Ellens iver og det motsatte, de fleste hestene gjør det, men på Katja er det ekstra tydelig. For har rytteren guts og vilje, så er Katja "med", men er rytteren litt usikker, og ikke vet riktig om øvelsen er så festlig, ja da blir Katja også litt motvillig.Her er Ellen og Katja i en øvelse de mesterer og synes er morsom, galopp på stor volte, og i mellom kjeglene:

Så var det Tupsi da, Ingebrigt var ikke i form på fredag, så jeg red fredagskvelden. Og det gikk ikke så lenge før vi travet rundt. Tupsi er jo grønn på signaler fra rytter, men hun har et grunnlag fra hun var hos Leif, og likedan fra de øvelsene om forflytninger fra press som vi har gjort fra bakken. Og i løpet av de fire treningstimene i helga så tar hun signalene vi prøvde meget bra, utgangspunktet tatt i betraktning.


Tupsi har en meget god attitude sa Roffe, og det vises at hun virkelig prøver å gjøre som vi sier, ingen bevisste protester eller uvilje å spore. Vel, ansvaret for å lede henne til å bli en god ridehest blir langt fra mindre av det! :-)


1. økt på lørdag ble også min, Ingebrigt var med nedover, men skrantet litt. Jeg fikk i alle fall prøve meg litt, og Tupsi gir etter for både sjenkel og ledesignaler i bittet. Og hun kommer lett ned og får en viss form. Travet hennes er mykt og ledig.

Ingebrigt red 2. økt på lørdag ettermiddag, og de skulle prøve galoppen. Men da longerte Roffe. Det ble noen galoppsteg, og vi må være fornøyde med det. Tupsi protesterte ikke, og ingen frustrerte byks sto på menyen. Men hun skjønte heller ikke hva man mente. Vi skal fortsette forsiktig med dette. Vi har god hjelp i Leif også.

Video av litt galopp:


Ellers skulle de skritte, trave og galloppere på visse plasser ved kjegler. Det var tre og tre på gruppene. Ellen og Katja, og Lindis og King galopperte ved anvist plass, hestene her er rutinerte. Men Ingebrigt skulle bare trave løypa siden Tupsi i realiteten er uinnridd. Det ble noe ujevnt, men det er likevel bra synes jeg, hun er spesielt flink til å stoppe, legg merke til det,(wow sier man når hesten skal gjøre holdt), blir vel flink i sliding stop da ;-):
Ellers er de her på vei til å få en viss form, Tupsi lytter til rytteren og konsenterer seg:


Her er andre unghester i aksjon, de er som er tofarget her er helsøsken, Spirit og Pacy, de er også Tupsis halvsøsken, samme far:

Og her er også Spirit og Pacy på søndag, da sto trail på programmet, hesten til venstre er en ung breedingstock fra Åsen. (En breedingstock er en ensfarget paint):

Tupsi og gjengen prøvde også litt trail. Men for Tupsi sin del, så handler det om å forsiktig presentere henne for "greiene" på banen. "Grinda", det er der Tupsi står på bildet, skal rytteren egentlig åpne, ri gjennom, og lukke uten å slippe grinda. For unghestenes del handler det om å først og fremst få et avslappet forhold til å gå mellom, før rytteren prøver å åpne og lukke selv. Det er ikke så enkelt som det høres ut:

Ellers gikk Tupsi mye bedre på søndagen, og fotografen hadde selvsagt reservebatteri med, men det var "flatt"...


Mona

Ingen kommentarer: