tirsdag 15. april 2008

De siste dagene

Fredag, like før jeg skulle dusje og kjøre til Hell, var det veterinærbesøk i fjøset, og det ble konstantert løpedreining. Det er løpemagen, den produserer enzymer, som har dreid på seg, og lager forstoppelse. Vel, kua hadde vært slapp en stund, og det var andre veterinærbesøk. Det var alvorlig for kua, som fikk intravenøs behandling, men i tillegg måtte den rulle rundt til magen fikk normalt omløp igjen. Å lære ei ku "rull rundt", er helt sikkert mulig, de er jo like intelligente som hunder. Men det er nok ikke så fort gjort at det kunne redde denne kua. Derfor måtte det hastverkstiltak til, og hun måtte ut på plena og rulle, om hun ville eller ikke. Det er ikke jobb for smågutter, så hjelp ble tilkalt. Og det gikk lettere enn jeg hadde forestilt meg, men veterinæren hadde sine knep. Og lydene fra magen kom i gang igjen. Det ser brutalt ut, men akutte veterinærbesøk er sjelden morsomme.Ellers var jeg på Rica Hell, under Elghundforbundets årlige RS. Jeg var ikke utsendt for RS, men for å delta på avlsutvalgenes møte som pågikk parallelt. Jeg hadde en interessant og meget trivelig helg. Jeg hadde gledet meg veldig til å treffe Ellinor, men hun ble dessverre dårlig, og måtte bli hjemme i Klässbol. Men neste år, Ellinor!

Her er ferske bilder av sjarmisene her hjemme, lille Melkebart fikk jeg ikke bra bilder av sist, men nå:
Melkebart leker med lille storesøster Dråpe


Her ser han nesten ut som en tøffing


Lille Dråpe...


Melkebart


Mamma er aldri langt unna
Vi var på Berge en tur med hestene i kveld, Ellen red, men Tupsi har mistet begge skoene bak, så hun var med for miljøtreningens skyld. Og nå tror jeg endelig det å gå på henger har løsnet helt. De siste gangene har gått upåklagelig greit, men i dag gikk Tupsi på før jeg var klar! Og ingenting er bedre enn at hun bare går på.
Nå skal hestene få inn og hundene få mat, og så skal Mona finne senga. Ellen sover sikkert nå, men Ingebrigt og Anders er på hvert sitt møte. Ingebrigt i styremøte for Orkdal Rideklubb, og Anders i forbindelse med jakt.
Mona

2 kommentarer:

Kubonde sa...

Håper det gikk bra med kua, heldigvis skjer det ikke hver dag.

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Hei, vi vet ikke hvordan det går med kua enda. Pratet med veterinær i går, og det er vanlig med tilbakefall.
Ellers har ikke jeg opplevd det før, og jeg har vært på gården i 17år. Så det har definitivt ikke skjedd hver dag her i hvert fall.