fredag 23. mai 2008

Kviger ute

Lukter og myser mot luften, spretter og springer, undersøker...

Drikkekaret fungerer, skjer det noe der nede?

Kvigene går noen timer i denne trøa med grinder, så slippes de på beite oppom lia her, neste steg er hele lia. Grunnen til at dette gjøres steg for steg, er at de skal først få sprette fra seg i solid innhegning, i tillegg til at de ikke har tid til mat den første tiden. Så er det strømgjerde oppom lia her en stund, så de får kjenne litt på fart osv, for når de skal nedi lia er det greit at de har roet seg, det er så bratt at det fort blir dramatikk hvis ikke. Vi vil ha ben og kryss i orden på dyrene!
Traktor med henger er satt foran litt fra fjøsdøra, så trengs det ingen "vakt" der"...
Dyrene skal rundt hjørnet og inn i trøa, en liten tråd foran er for svakt like etter at de er kommet ut døra, men senere på sommeren er det det vi bruker. I morgen skal enda en gjeng med kviger få ut. Tar det i puljer for sikkerhetens skyld.

Hestene våre er ned til høyre i bildet, og helt til venstre midt på skimter dere shetlandsponnier som skal beite til naboen i sommer.Tulipan


Pinselilje


Påskelilje med leieboer


Påskelilje mot mur, litt spesielt bilde syntes jeg


Men hvitveisa er nå nydelig den også da...
Av og til lurer jeg på hvorfor vi strever med å ha alle slags eksotiske vekster som krever mye stell i hagen, når det som vokser villig vekk er like pent? Hvis hagen er en lidenskap forstår jeg det godt, jeg liker og nyter pene hager, men hvem har sagt at hvitveis er mindre verdt enn en rose?
Mona

2 kommentarer:

bondekone sa...

godt å få de ut regner jeg med, vi slapp dyrene ut uka før 17 mai alt er så mye lettere når kua kan gå ute

har tagget deg http://bondekone.sier.no/

Ellinor sa...

Undebara bilder, jag längtar efter en egen kamera! Men nu har jag fått låna Cecilias i helgen i morsdagspresent:)
Får se om det inte blir råd med en egen under sommaren:)

Kram!