fredag 29. august 2008

Høst

Det begynner å bli høst, holdt på å regne bort her forrige kveld, og været har liksom ikke tatt seg opp igjen. Trærne er ikke helt gule enda, men det gulner litt om send ute. Dette treet har passert livets høst til og med, men det er flott der det står:

Gjettekonkurranse; hva er dette?:


Disse sagbladene og håndsaga har høstfarger de også:
Nærstudie:


Nærstudie av en aksling som ligger på matchende underlag:

Jeg forbinder høsten med frisk luft, varme farger og frisker turer. OG jakt selvfølgelig. Dessuten kosekvelder inne når det hufser som verst ute.
Jeg fikk melding fra Norrbotten i går, Nalle (selvfølgelig en hvit elghund...) loset på bjørn i 12 timer, det er litt av et arbeidsstykke. Men jegeren hadde ikke gode nok skuddsjanser, så bjørnen er på føttene enda. Og dette er i terrenget vi skal gjøre utrygt ganske snart nå. Gleder oss ikke mindre når vi hører at det skjer noe der oppe ;-)


Ellers, har levert inn nye opplysninger til storfedatabanken, vi har 14 kalver nå, fordelt på 13 kyr. Melkeleveringen er selvfølgelig godt i gang, men det er fremdeles 19 som skal kalve enda. Så jordmorvaket er langt fra over. Men storfedatabanken skal ha mat den også med jevne mellomrom, så det kan ikke vente til alt er overstått.


Det er IPT-helg, men nå skal hundene få en tur i alle fall.
Mona

4 kommentarer:

Kubonde sa...

Fordi det henger sagblad på veggen tror jeg rullene har vært brukt i en sagbenk. Over rullene er det et brett som stokken ligger på når den blir skjært.

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Riktig, jeg tenkte nok at du visste det :-)

Litt om alt sa...

Mange herlige bilder. Treet er jo vakkert selv om det har sagt takk for seg.
Godt du har en firehjuling, den bakken der så bratt ut....
Peser bare jeg ser den, jeg!

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Vi har bare bratte bakker til gården vi ;-), det blir trim av det, men det er tungt når man skal ha med kalv el. utstyr opp også...