torsdag 16. oktober 2008

Akvarium, småprat og hundeprat:

Ellen har fått låne et 110 liters akvarium av Øyvind og Kristine. Fiskene fikk hun, og gjett om hun ble glad :-) Hun hadde vel egentlig ikke trodd at mor sa ja, for hun sier alltid; "Vi har nok dyr!" Men ok denne gangen, det koster jo ingenting, og ikke er det så mye jobb heller, så hun får prøve, og det er jo vakkert da:

Dagene går, og det er mye å gjøre og tenke på, bloggen blir nedprioritert, men jeg besøker bloggerne "mine" likevel, i pausene.
Jeg kjenner dog at skrivekløen ikke er på topp for tiden, men det er ikke så mye nytt å berette heller, eller som "tenner" meg nok kanskje? ;-). Garasjen er ryddet, og alt sommerutstyret (som siloutstyr osv) er vasket og smurt og satt under tak. Jeg begynte jo å barbere en del kyr, men har mange igjen, jeg måtte ta utearbeid i godværet, i fjøset kan jeg være i regnvær.

Fikk en gladtelefon i kveld, en ti uker gammel hvithund hadde loset på elgokse, som eieren skjøt. Det hører med til historien at eier/skytter er en god lokker, og hadde lokket oksen nærme. Vår Arkus startet jo med solide loser på Nøkletroll (gammelhesten vår) da han var ni uker, og hesten kom til gårds. Så jeg tviler ikke på at de tøffeste begynner med elg også i ung alder.Noe skummelt kan det i grunnen være, i mine øyne, å slippe småvalper på både hest og elg. Jeg bar valpen vekk fra hesten mange ganger jeg, for sparkene er dødelige.
Men det er artig å høre når hunder er tidlig i gang med los, det er jo litt skuffende når hunder ikke kommer i gang før de er ferdige med halve livet.

Det er nylig skutt en nittentagger i Stjørdal, disse vokser ikke på trær i våre trakter, og jaggu donerer ikke skytter oksen til vitenskapsmuseet, fint gjort synes jeg.
Her er link til film fra "etterarbeidet":
Mona

2 kommentarer:

Litt om alt sa...

Akvarium er pent og veldig rogivende. Sikkert en lur ting å ha der en gjør lekser??
Wow, nittentagger. Den ruver!
Fin freddag til deg :)
Klem

Marie sa...

Her kjem minnene på kan du tru, me hadde akvarium då barna var små...

God helg :)