tirsdag 21. oktober 2008

Livstegn fra Groeggen

Midt-nytt durer i bakgrunnen, prøver å holde meg litt oppdatert, skal prøve å se dagsrevyen også. Og så samles vi om jakten på kjærligheten. I ut i naturen får vi se at man vil sterilisere oppdrettslaks, jaja, jeg har ingen formening jeg.

Vi vasker utstyr fremdeles, innimellom de andre slaga. Viktig å ivareta alt skikkelig, det er penger tjent det. Ellers går nå dagene alt for fort. Holder på å prøve å få oversikten over alt som skal være på plass til elghundutstillinga på Løkken Verk 9. nov. Utstyr i ringene, utstyr på plassen, utstyr til kiosken...

Og så har vi jo både kjæledyr/hobbydyr og husdyr å ta vare på, og dette er ikke noe som kan legges på hylla en eneste dag.

Ser på midt-nytt at en barnehage på Steinkjer har hatt en gris å stelle i noen mnd nå, og i dag skulle den slaktes og barna fikk delta på alt, så nære som avlivningen. Det så ut til at dette var helt naturlig for barna, og det er bra. De skulle lage blodpannekake, pølser osv. Viktig at barn lærer seg å ta vare på dyr, og samtidig få et naturlig forhold til næringskjeden.

Hestene har vært inne om natta en stund nå. De har et digert uteareal å ta av også, etter at krøttera ble satt inn. Men det tok vel to dager med at vi måtte rope opp hestene for sette dem inn, før de begynte å komme og å stå å vente på å få inn når kveldsstellet i fjøset er ferdig. Ingen tvil om at de gjerne vil inn i høstmørket. Det er ekstra godt å ta kveld når man vet at alle dyrene er under tak på denne tiden av året.

Mona

2 kommentarer:

Litt om alt sa...

Koselig lesing!
Må få med meg Jakten på kjærligheten jeg også, alltid like spennende. Innrømmer det, synes det er sjarmerende tv.
Har du ansvaret for elghundutstillingen? Wow... I tillegg til alt annet du driver med...tar av meg min imaginære hatt og bukker!
Ha en herlig dag
Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Ikke skryt så fælt, du vet, det blir noen "stebarn" oppi det her, som huset f.x....