fredag 19. desember 2008

Slagene for julehyggen :-)

Vi hadde så nydelig julesnø forrige uke, nå har det vært regn og mildvær, og all skitten ligger grå over snørestene. Jeg ønsker meg stemningen over her.

Har begynt med 2.krus kaffe, og skal snart fortsette krigen min for en trivelig jul. Storstua("nystuggu") skal shines i dag, pluss gangene. Ingen rundvask nei, bare utvidet helgevask. Skal jo snekkeres og flikkes på i gangene til våren, og denne kjærringa gjør ikke mer husarbeid enn det som trengs! Og hva som trengs er et begrep som tøyes som en meget smidig strikk fra kjærring til kjærring... Min definisjon er at man skal se at man har vasket, og det gjør man bare hvis det ikke er bra nok fra før... (Altså jeg vasker ikke bare for grønnsåpeluktas skyld, og for å føle meg flink :oP)

Slaget mot kopper og messing er vunnet!! Det samme med kjøkkenet og tv-stua(kammerset)! Flere slag på loftet er også vunnet, bare badet har sjølråderett enda, men det slaget skal planlegges nøye, og forsterkninger skal beordres, så skal jeg da vinne krigen tilslutt ;-)Men det mangler en vesentlig ting jeg ikke rår med, som jeg nevnte først, nemlig ren hvit snø!


Jeg bruker ikke å være på hverken facebook, nettby eller youtube, men i går kveld skulle jeg søke etter film av traktor, lagt ut av en nevø, men jeg forventet ikke å finne et velkjent syn, kikket nærmere på filmen, og jaggu var det ikke vår gamle MF 675 med slåtteutstyr, og den gule t-skjorta som skimtes er uten tvil junioren i huset her. Tillater meg å kalle han junioren, siden han kaller meg "sjøla", hrmf...

http://www.youtube.com/watch?v=9WpOuHdktvQTraktoren skal visstnok ha havnet hos en tidligere sambygding av meg i Beitstad.Kanskje skriver jeg litt etter flere småseiere for julehyggen, slagene skal nemlig vinnes ;-)

Mona

5 kommentarer:

Litt om alt sa...

Skriv om seier!
Og jeg er SÅ enig i din definisjon av når det skal vaskes!
Mange klemmmmmmmer

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Klemmer tilbake :-)

Ellinor sa...

Låter som min melodi också det där:)
Nu ska jag koka knäck, det blir godlukt av det också:D

Kram!

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Knekk høres godt, jeg har ikke bakt en liten kjeks en gang, men jeg har fått mye, så da ordner det seg. Har noen snille engler rundt meg :-)

Storbrød står på planen, både fint og grovt, så får det bli med det...

Klem

Marie sa...

Ser at du styrer med det same som meg :)

God helg :)