torsdag 26. februar 2009

Tupsi har gitt meg utfordringer igjen ;o)

Denne damen har skapt hodebry i snart 14 dager, ja den siste uken har hun bare fått gå i luftegården, for jeg har ikke helt visst hva jeg skulle gjøre. Hun var jo så fin å longere, og fremskrittene var jevne og gode. Men så begynte damen å tulle, det var greit på venstre hånd, men på høyre stivnet hun og klarte tilsynelatende ikke å holde volten, det bar liksom rett frem.

Jeg ringte etter råd og var litt bekymret, kunne det være at hun kjente på noe?

Men jeg prøvde igjen, og det var det samme, hun dro ut på høyre hånd, og når en hest virkelig vil, så blir til og med Mona lett i rompa si.

Men jeg funderte litt, og ville prøve en tredje gang, for var det et mønster her?

Å joda, ganske riktig, Tupsi startet galloppen bra like etter porten på banen, men etter en halv runde så hun porten, det var da hun stivnet og dro mot porten, jeg så blikket gikk dit først, så bogen og deretter fikk hun med seg hodet.

Dette måtte jeg bare slutte med, for hun fikk belønning for å gjøre det, fordi jeg ikke klarte med henne, og måtte stoppe henne. Og å få stoppe er en forlokkende belønning det. Pluss at dette kan jo sette seg, og så er forringes lederskapet til Mona, og hva da? Huffhuff.

Jeg lånte rundpadocken på Øyum et par dager etter, og der måtte hun høre.

Og nå har jeg kjøpt kapsun, en "grime" med polstret nesereim og ring oppå neseryggen. Da fikk jeg ny kontroll, og hun var kjempeflink i dag. Jeg longerte en kort stund, med fin gallopp uten tull på begge sider. Men sluttet mens leken var god. Så nå gjenstår det å se om lykken varer.

Har i grunnen hatt en avlsappende dag i dag, lenge siden sist jeg har vært så uthvilt til kvelds. En 9km tur med hundene, lang pause med avislesing, lettvindt middag, en god opplevelse med Tupsi. Litt smått i huset er det eneste jeg har gjort, og så hadde jeg fjøsstellet alene i kveld p.g.a. møtevirksomhet(med middag, urettferdig... ;-) ).

Jeg skal kose meg resten av kvelden også :o)

Mona

2 kommentarer:

Per-Kaare Holdal sa...

Det høres ut som litt mer utfordrende ja, enn trening av en kvit elghund. Der sitter det jo bare etter en runde....Vi ønsker deg lykke til med Tupsi.

Her er det mye jobbing, men Ragni fikk en lang tur med Embla i dag. Vi hilser deg en fin kveld fra høye nord....

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Ja hvithundene er noe for seg selv, i positiv forstand :o)

Men Tupsi er egentlig en grei hest, hun er stødig, blid og koordinert. Det er opp til meg å finne de rette knappene. Og hvilken som helst hest blir feilprogrammert med feil bruk av knapper ;O)