torsdag 9. juli 2009

Blir ikke trodd!(Bjørnene i Beiarn)

Surprise? Nei dessverre, "ekspertene" finner jo _ingenting_, _ikke med hunder en gang_.

Jeg har ikke tid til å blogge nå, men jeg blir så opprørt at jeg må skrive:

Ekspertene, hvem er det? Hunder? Hvilke hunder?

Hundene vil ha vansker med å skille ut noe der fire bjørner har tråkket samtidig i flere timer, det blir store problemer for hundene å finne system i de luktene/sporene, samt at tørrvær, og at bjørnelabber generelt skiller ut lite lukt, gjør jobben for hunder veldig vanskelig. Og dessuten, hvor rutinerte kan norske hunder bli på bjørn? Trenes de jevnt på slike situasjoner? Kremt, med all respekt for de som forsøker, jeg tror neppe noen norsk hund har særlig superrutine...

Og det er jo ikke mange "spesialister" på to-ben i Norge heller. Det sier seg selv, det er noe annet å sitte med kamera på vent til dyrene dukker opp selv ;o)

Dette sier mer om rutiner og erfaring fra norsk "høyekspertise", enn det sier om de som har sett bjørnen, å ikke bli trodd må være j....., men det er jo ikke noe nytt når det kommer til rovdyrobservasjoner i det ganske land, det er nesten regel og ikke unntak, med mindre du har svært gode bilder.


Blir ikke trodd

Jeg er ikke i tvil, jeg tror på Skovs!

Mona

9 kommentarer:

Ellinor ... sa...

Ska bli intressant att följa saken..

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Ja, det skal det, men sjansen for at vi får mere svar er vel heller laber. Med mindre flere støter på binna og ungene.

Anonym sa...

Hvordan skal det gå an å se spor etter bjørn i sånt terren som vi så på filmen fra hellikoptret?
Stiller stort spørsmålstengn ved hunder og mennesker ved det ettersøket som er utført der.
Har selv hatt den spesielle lukta i nesen som du får av bjørn når den er nære nok, hvor mange av våre rovdyrelskere vil stå fram og si det samtidig som dem forteller hvordan det lukter. Jeg er imot utryddelse av noen dyreart men det bør vel finnes grenser for hvor langt dette skal gå!!!
mvh
Geir

Anonym sa...

Det er jo et gammelt indianertriks å brenne klæra til dama og skylde på at det var en bjørn der. Har gjort det samme selv med stor suksess.

"Oj, der er det en bjørn! Få av deg alle klæra så vi kan lage bål..."

hehe

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Takk for kommentarer :-)

Jeg har ikke hørt om det sjekketrikset selv, og jeg ser ikke akkurat for meg at de fleste damer blir myke og avslappede etter en sånn beskjed, men ok, noen kan vel tenkes å synes det er romantisk :oDD

Anonym sa...

Nå har visstnok Skov fått tatt et godt bilde...Sier han selv.
En brun flekk på 600 kg, forteller han til VG...
Store bjørner der oppe. Må vel være verdensrekord for skandinavisk brunbjørn dette?

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Jah, Anonym, egentlig burde man ikke svare Anonyme, man bør kunne stå for sine uttalelser ikke sant?

Men jeg leste artikkelen i Dagbladet nå, og den er gjennomsyret av en nedrig(sånn skjult gjort narr av) måte å referere ekteparet på. 600 kg er dobbelt så tung som en sjeldent diger hanne, okei? Men såpass har faktisk "amatører" lov å si feil(hvis de sa så...?), når "eksperter" blir tilgitt feil som har kjempekonsekvenser for mange medmennesker!

Dessuten; Det kan jo være Dagbladet som vil gjøre det hele ekstra klossete i "ekstremrovdyrvernets tjeneste", sånn som artikkelen forøvrig er formulert, eller?

Eksempel: "sier den stolte hundeeieren" om labradorblandingen.

Anonym sa...

Jeg finner det MEGET merkelig at dette paret ikke har klart å vise til noen bilder hvor en faktisk ser bjørnen(e) på film...

De har fortalt at bjørnene var truende, og kom ganske nærme... Da bør de jo også ha klart å få bilder av dette...

Sorry, men stinker av mennesker som ønsket seg "15 minutes of fame", spør du meg...

La de betale regningen selv!

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Det med foto og film er ikke et argument for meg, jeg bor med halvtamme villdyr rundt meg, elg, hjort, rådyr osv. Og jeg forsøker tilstadighet å få fine bilder, men mitt Canon Ixus50, har dårlig zoom, og jeg kommer aldri nær nok, enda det ofte er snakk om 30 m.

Her er et eksempel fra i vinter, jeg krøp og kravlet, men resulatet var nedslående:

http://groeggengardsliv.blogspot.com/2009/02/video-arkus-med-tvillingku.html

Og hvis jeg hadde bjørner på kloss hold, med meg i fokus, tror jeg ikke jeg hadde tatt etter fotoapparatet først... Det hadde fått kommet før eller etter, alt etter som, hvis muligheten bød seg, vel og merke!

At én person kan være pr kåt og såpass dum at han hadde gjort et sånt stunt for å få en helikpotertur, det hadde jeg funnet mer sannsynlig, men at to voksne kjører et sånt løp sammen det blir veeeldig merkelig det også.