mandag 6. juli 2009

Hva var det jeg sa?Ja, jeg liker ikke slik hovering som i min egen overskrift, og ikke skal jeg utbrodere et langt innlegg heller, jeg har skrevet såpass mye om avlen på "gårdstunbjørn" før også, dette har vi bedt om mener jeg, og det er nok begynnelsen på en spennende tid for naturvenner på to ben! Heldige er de som kun nyter naturen fra sofakroken, de liker nok dette ;o)

Ektepar omringet av bjørn i Nordland

(Tenk at "eksperter" sammenligner bjørnestammer som har vært etablert i villmarka uten opphold, og det vi bevisst avler på her hjemme...hårreisende!)


Mona

3 kommentarer:

Ellinor ... sa...

De verkade ganska nyfikna de där björnarna ja.
Det lär bli mindre eftertraktat att vistas ute i naturen efterhand som rovdjursstammarna ökar..
Kommer "turismen" att överleva tro?

Anonym sa...

Tja,
Har alltid synes bønder som tror de lever i pakt med naturen er ganske komisk...

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Ellinor: Det er vel begrenset for hvor mye man kan dra ut av bjørnesafariturister tror jeg....

Anonym: Hmm, jeg skjønner ikke helt kommentaren? Bønder flest synes vel ikke de lever så innmari mer i pakt med naturen enn andre? Men de innser at menneskeheten må leve AV naturen, som de fleste andre dyr... Det latterlige er vel at asfaltgjengere med en noen års belesning skal vite mer om naturen enn de som lever i den og av den. (I pakt med den eller ikke...)

Det er forskjell på å se tre ørner jevnlig over hustakene og følge med på hva de klarer, og tilfeldigvis ut med kikkert i ny og ne i håp om å få se? Dessuten vil alle dyr være mer "tilgjengelige" så lenge dagliglivet går sin vante gang, i mot at fremmedindivider dukker opp. Akkurat som en katt som stikker ut av godstolen når det kommer besøk.