tirsdag 21. juli 2009

Junsele, eventyrberget, og Svensk hvit elghund testet på bjørn

Her har Ellen og jeg vært de siste dagene: http://www.aventyrsberget.se/

På et lite tettsted hadde de klart å få til en trivelig dyrepark, jeg så at dyrepasserne hadde god kontakt med dyrene omtrent som de fleste jobber med hundene, koseprat og godbiter, og dyrene gir trivelig respons. Det var utendørs oppvarmer basseng, og det var aktivitetsområder med asfalterte brede lysløyper og diverse muligheter ved siden av disse løypene, både sommer og vinter. En stor campingplass midt oppi det hele. Gangavstand for barn til alt sammen. Klubben hadde festmiddag i dyreparkens restaurant, og jeg har aldri fått servert så godt og mørt kjøtt ute noen gang, det var like mørt som hjortekalvsmedaljongene vi får til her hjemme ;o) Og det var et lite tivoli der inne. Totalinntrykket var trivelig, harmonisk og rent. Anbefales for familier! Men ønsker fruene shopping, bør man legge inn det på veien dit... ;o)

Dette var i anledning svenska vita älghundsklubbens årsmøte og treff. Det var artig å treffe igjen hvithundvenner fra Sverige, Finland og Norge, det var mye moro. Og flere nye koster skal jobbe for klubben, det blir spennende. Og så får man jo litt å fundere på også da... Nok om det.

Vi traff Arkus' sønn Bo, eller Zorro som han kalles, en flott hannhund, med en fornøyd eier. Jeg har sett tre av Arkus toårige avkommer i sommer, Blixtra og Boss er utseende lik sin mor, men Zorro her hadde mye av pappa'n i seg.Til venstre på bildet under ser vi Loke, en tretti år gammel hannbjørn, som faktisk veide 450 kg(!) i sine glansdager. Han hadde to damer i fireårsalderen. Disse var objekter for testing av hunder for ettersøk på bjørn.
Vi ble fortalt at tidligere i år hadde 100 hunder blitt testet, og bare 15 ble godkjente. Under årstreffet ble 29 hunder testet, 27 hvite, en kareler og en gråhund. Jeg var med som dommeraspirant og hadde to dommere med meg. Jeg er veldig takknemlig for å få en sånn sjanse til å lære meg mere om bjørn og hund. 50 poeng var max og 40 måtte man ha for å få godkjent. Fem hunder ble godkjent, fire hvite og kareleren(en 14 mnd gml tispe). De hvite holdt altså snittet for totalt godkjente hunder. Ytterligere 11 hunder hadde 30 poeng og over, de hadde mot og interesse nok til å lose på bjørn. Men dette var en ettersøkstest, og da må hunden være nære nok til at fører er sikker på at bjørnen er nære hunden, det kreves altså ekstra rovdyrskarphet.
Begivenhetsrike dager har det vært, og det er mye å fordøye, men hverdagen har snart tatt grep igjen, og nye begivenhetrike dager venter ganske snart. :-)

Mona

3 kommentarer:

Per-Kaare Holdal sa...

Kjempeflott med et lite referat treffet og beskrivelsen av bjørntest med deg som dommeraspirant.

Litt om alt sa...

Ser ut til at dere har hatt en topp opplevelse i herlige omgivelser. Spennende for deg å få prøvd seg også går jeg ut fra?
Ikke galt å ha en liten mor/datter tur, det gjør godt å være på tomannshånd.
KLEM

Eli sa...

Fint å lese litt om treffet for oss som ikke kunne være der. Regner med at de offisielle referatene finner man og leser etterhvert. (Kom nettopp fra 16 dager på ferie og har litt å oppdatere meg på) Fortsatt god sommer!