onsdag 28. oktober 2009

Kjøtt er robust mattilgang

Slutt å spise kjøtt sier en klimaforsker nok en gang. Med bakgrunn fra verdensbanken...
I mine ører hører det i grunnen ut som at man gjør desperate forsøk på å flytte fokus fra unatulig forurensing til naturlig forurensing. Det påvirker nemlig verdensøkonomien mye mindre å fjerne dyr for miljøet, enn å forandre moderne livsstil...

Det høres så flott ut med bare å produsere plantekost, men du verden(sbanken) så risikabelt. Jeg ser på kjøttproduksjon som en mulighet for å forlenge tilgangen for mat i krisesituasjoner. Å basere verdens matlager med bare vegetarkost, som i tillegg må være veeeldig allsidig for å dekke alle behov, er i mine øyne en risikosport!

Forskning er greit det, men er det forsket på mulige utfordringer og konsekvenser av å basere mattilgangen på bare veggiskost? Div. jordkjelv, tsunamier, orkaner, tørke, regn, bruk av sprøytevernmidler m.m. for å sikre mattilgangen? Tviler jeg på... Kan være greit med høyenergimat med proteiner og jern, som tåler litt ;o)

Mona

4 kommentarer:

Litt om alt sa...

Hei igjen du flittige :)
Jeg tror de lager avledningsmanøvre ?
Det er vel ikke av kjøtt verden kommer til å gå under?
Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Flittige? :o) Takk takk, føles ikke bare fortjent men...

Hyggelig at du er innom

Klem

Einar sa...

Her nord er det gras som gir den sikkerste avlingen og den kan bare drøvtyggere spise. Kyr er ikke så negativ i klimaregnskapet som man tror, graset den spiser ville ha sluppet ut klimagasser hvis det lå på bakken og råtnet.
Det dyret som vi kunne ha unngått å spise er gris fordi den bare spiser mat vi kunne ha spist selv.

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Det er det samme her og grendene rundt oss det Einar, gras er det eneste vi kan dyrke hvis alle jordflekkene skal nyttes, og verden har ikke råd til å miste et kvadrat egentlig.

Men litt lenger ned, så er det korn, som Trøndelag er kjent for, disse kombinerer gjerne med gris.