onsdag 4. november 2009

4H, hundeutstilling og brunstleting

Årets 4H utstilling for Ellens del:

Det dreide seg om hest, her var treningsdagbøker, oppgaveplan, oppgaveavtale, oppgavemelding, mange bilder og litt utstyr. Men mye dagligutstyr var igjen hjemme. Årsaken var avspaseringsfredag fra skolen, og dermed måtte dagen benyttes på hesteryggen ;o)

Hoston 4H's ungdommer var som vanlig usedvanlig flinke, med mye morsom underholdning. Og den røde trdå? Jo selvsagt svineinfluensa!

Årets elghundutstilling er i havn også, og jeg tror da alt gikk som det skulle til slutt. Tror da ganske mange elghunder var nybadet, føning og klipping hører med til noen andre raser ;o). Artig å være med å arrangere når man har meg seg så rutinert og velvillig mannskap!

Ellers går dagene med til å kontrollere etter brunst så man blir helt skrull!


Man leter etter blanke, interesserte blikk...;
Går med lommelykt å ser etter seigt klart slim "atti endan dær... ", svette kviger, slikkede kyr... og til sist om de har blødd. Penn, papir og lommelykt gitt, uhøflig glaning på de mest intime steder... hver halvtime morgen og kveld, hver time litt senere. Midt på dagen kan det gå et par timer, og så står ikke vekkerklokka på om natta altså ;o) De siste dagene har dyrlegen vært her og inseminert fra 2 til 5 kyr om dagen, så det må da bli noen kalver neste år av dette?

Nå skal jeg ut å være uhøflig igjen...

Mona

Ingen kommentarer: