lørdag 2. januar 2010

Fjøsnisser og skytsengler


GODT NYTT ÅR!

Det starter kaldt *brrrr*, under 20 minus på bakken her, 27 uti Vaula har jeg hørt rykter om...

Bare å sitte inne å fyre ja ;o)
Hundene ligger og koser seg de også, de må ut å lufte seg, men det er så kaldt at det gjør vondt på potene, de løfter dem og går på tre innimellom, så sofaen er livet:


Og litt blogging med bildelek er ikke dumt på sånne dager. Bildekvaliteten blir så dårlig at jeg leker det litt ut av fokus :o)Jula har kommet og gått, fort og gæli, som vanlig. På Groeggbakkan har vi hatt en rolig og trivelig jul, med besøk fra besteforeldre og fra Skatval. Vi fikk kontakt med fjøsnissen også, men han vil aldri vise seg... Han bare tusler og rasler, og så mistet han lua si. Men han var fornøyd med grøten, la igjen sjokolade til barna som var med på låven. Nissen må vi stelle godt med, så han hjelper oss å passe alle dyrene vettu!Baikita hadde en skytsengel i jula tror jeg, den kom som en liten fugl å vekket meg:

Hvilken sort det var er jeg usikker på, men den var brungrå og mindre enn en gråspurv. Den raslet seg inn gjennom en gløtt på vinduet og vekket meg. Jeg sov lenge, men skulle ringe veterinær til Baikita, og det er lurt å ringe tidlig så veterinæren får planlagt ruta si.

Klokka var litt før halv ti 6.juledag. Og jeg bråvåknet av raslinga, så hørte jeg "drrrr" over golvet, og tenkte "mus", jeg kikket opp og borti et hjørne var det noe brunt og rundt, "en fet mus" tenkte jeg, og det slo meg at jeg skulle hente katten, men så fløy musa, og da var det neste tanke; "æsj så ekkelt, en flaggermus!" (De henger vel i dvale nå... Men i øyeblikket tenkte jeg ikke på årstiden).

Men det var altså en søt liten fugl, og jeg frøs, så jeg la meg under dyna etter å ha forsøkt meg som fotograf, og det beste bildet var altså der den henger på ventilen... Jeg la meg for å legge en plan på hvordan den skulle komme ut. Den var jo ikke akkurat handtemmet, og når jeg nærmet meg var den både inne i klesskapet som sto på gløtt, og bak gardinene i feil vindu.

Men så husket jeg at Baikita hadde en tjukk bakfot, og måtte ringe veterinær før jeg gjorde noe annet(Baikita har bare en liten hudbetennelse, så det går veldig fint, bare så det er sagt).
Akkurat når jeg var ferdig med å snakke i telefonen, hoppet fuglen elegant ned bak gardinene i riktig vindu, og fløy ut og bort! Den må ha kommet inn for å vekke meg, tror dere ikke? Kanskje det var en av Märtha Louises hesteengler?
Nyttårsklem fra Mona

5 kommentarer:

Ellinor ... sa...

Absolut en av Märtas änglar ;D

God fortsättning på 2010 önskar vi här i Västtomta till er allihopa!

Einar sa...

Akkurat nå er det 0 grader, men har hadd stabilt kaldt være lenge nå.

Godt Nytt år!

Litt om alt sa...

Tror helt sikkert det var en liten påminnelsesengel som kom til deg :)

Nå er det for kaldt for både folk og fe, vi får håpe sprengkulden gir seg snart. Noen kuldegrader er greit slik at snøen ligger, men det kan bli litt mye av det gode også.

Klem

Anonym sa...

Så stille det er blitt her...

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Ja, det blir liksom ikke prioritert for tiden. Jeg har vel sagt at jeg skal komme sterkere tilbake, men det går andre veien...

Vi får se om jeg får opp skrivelysten igjen :o)