mandag 11. februar 2008

Hest og hund igjen

Det er at så deilig at det blir merkbart tidligere lyst om morgenen nå, og senere mørkt om kvelden. Plutselig så blir man liksom oppmerksom på dette.

Det ble trening ja, vi valgte å ta med Tupsi, selv om hun ideelt sett skulle hatt mer trening på henger før vi kjørte avgårde med henne. Men hun gikk på og av som en rutinert hest både på nedover turen og hjemturen. Det er supert å ha en god hjelper som vet hva han gjør i nærheten. Mens enkelte strever mange timer for hver tur med hest og henger, så får vi solid fremgang på en(1) strevsom økt. Men vi skal trene mer, for å bli tryggere på at dette skal bli stabilt.

Vel, egentrening ble det, og vi trives med det. Håper det blir mer jevnlig nå, når vi forhåpentligvis blir mer mobile med Tupsilups.

Ellers var det mye som foregikk på hundefronten, dommerkonferansen på Gardermoen førte i hvert fall en bra sak med seg, nemlig at det er vedtatt at lyse snuter er likestilte med mørke. Høres sikkert merkelig ut for uinvidde at vi har fokus på dette, men siden over 80% av rasen har lyse neser, så er det ikke riktig at disse skal skvises på utstilling. Så får noen kritikk, og blir stilt bak på grunn av rosa nese så kan man med god samvittighet henvise til vedtak på dommerkonferansen 10.02.08 og si at det ikke er feil! Får håpe det ble flere bra vedtak også :-)


I Sverige var det kurs i øyesykdommer i Uppsala, og vi hadde en representant der. Håper dette kurset var fruktbart også. Selv om en meget dårlig, uforståelig og undøvendig nyhet dukket opp, som for så vidt ikke har noe med øyesykdommer å gjøre. Men man lurer virkelig på hvorfor det brukes ressurser på forskning og opplysning om sykdommer overhodet etter denne nyheten. Det gjør da vitterlig ingenting at hunder blir blinde heller, når de gjerne kan føre epilepsi med seg ut i rasene?

Dobbeltmoral på høyt plan!

Mona

Ingen kommentarer: