søndag 17. februar 2008

Lørdag , IPT, aking og snøskuter(og filosofi)

I dag pøsregner det, akkurat som jeg leste i Adresseavisen i går, det var flomvarsel, og det forundrer meg ikke om flomvarselet slår til her i Trøndelag. Så i dag har vi rolig innedag, tegnefilm og data. Anders henter Mari og Kristin med Silveradoen, for han kjørte dem hjem i går kveld med traktor, det var namlig speilblanke veier, og bakken her er ingen spøk. Silveradoen kom foresten opp nå, gild bil ja ;-).

I går fikk vi heldigvis nyttet dagen før øsregnet kom. Vi hadde planlagt aking med skuterskyss opp bakkene igjen, og bål til pølsesteking var planlagt.


Gammel-Lynxen ble nyttet til formålet, en gild gammel arbeidshest:

Plutselig kom en sprek variant, en frekk liten Ski-Doo, stilige greier med sjåfør med matchende klær:
Lynxen følte seg vel til sidesatt en stund :-)


Det var ikke kaldt, men likevel litt rå luft, så barna ville inn, dermed ble det pølsesteking i peisen, koselig ble det okkesom:Etterpå ble det aking igjen, men høydepunktet ble gjesteskuteren, Ingebrigt fikk selvfølgelig dilla etter å ha prøvd:


Små og store barn fikk sitte på eller prøve, alt etter som alderen passet. I tillegg til at Lynxen arbeidet med barna på kjelken. Den er fremdeles den nyttigste...


Likevel, man kan jo skjønne at det er morsomt med fartsmaskinene, bare se på Sigurd, han har kjørt noen år:Selvfølgelig klarte jeg ikke å fotografere når det var mest luft mellom skuteren og bakken, men anelsen får man jo :-)


Vi fikk da en dag med uteliv og litt action!


Etter gårdagen har jeg gjort meg noen tanker angående skuterlovene, spesielt de nye varslene som er kommet. Jeg er ingen tilhenger av at påskefjellet skal bli ødelagt av motorferdsel, så en viss restriksjon kan man ha for min del. Men utenom vanlig utfartstid forstyrrer man ingen, at man forstyrrer viltet er rent teorisprøyt. Hvis ingen mot formodning skal forfølge med forsett. Det tror jeg ingen tør, hvis det ellers er blir mer lovlig å kjøre skuter, da ville miljøet selv svarteliste og skyve fra seg tullinger.


Og hva er ellers så ille for miljøet?  • Co2? Ja, men hvis vi som bor på bygda skal kjøre til svømmehall, kino osv, så går det ikke mindre drivstoff...

  • Mere svevestøv blir det også hvis vi kjører til byen...

  • Snøscooteren ødelegger ikke marka så lenge man kjører på snø, og gjør man ikke det går det fort å ødelegge kjøretøyet...

  • Viltet bryr seg ikke, dyrene har full kontroll på lyden og lukten, og står bom stille selv om man passerer like ved, verre er det med fotografer og fuglekikkere, de sniker som rovdyr med stirrende svære glugger... Forby fugletitting og naturfotografering! ;o)

  • Og til sist, skal det til og med bli forbudt å kjøre som vi gjør, på egen innmark, ja da synes jeg skrivebordsfanatikere av noen miljøvernere bør pakke "sneppvæska si" å finne seg noe annet å gjøre. Hva ville man si i byene hvis barna får begrenset fritidsaktivitet til å delta på organisert tilbud en gang til to ganger i uken, for å begrense foreldrenes bilbruk? Prøv det, og det blir ramaskrik...(men det tør ingen politiker, for det er i byene flertallet av stemmen hentes!)


Mona, som elsker stillheten også ;-)


1 kommentar:

Einar sa...

Synes det er helt greit at vi som bor på bygda kunne fått bruke skuteren i næmiljøet uten å søke hver gang.