mandag 16. juni 2008

Folkekjære kviger
Vakker rhododendron, dessverre ikke fra min hage, jeg har en, men den blomstrer ikke, lurer på om det kan være at jeg glemmer å gi den gjødsel? Jeg har ikke grønne fingre, skitne er de til stadighet, og heldigvis har jeg hest, for hvor gjør man av hestemøkk som faller i gården, jo i blomsterbedene, og de plantene som setter pris på det, de blomstrer!!Ellers har vi hatt tordenvær i flere omganger i dag, og floskurer som medfølger. Jeg har vært fryktelig tung i hodet, og det letnet når været letnet, sånn er det med den saken. Vel jeg har vært sjåfør for tenåringer en par runder, og gjort div. forefallende. Og så er jeg i gang med en bløtkake til 10. trinns avslutningsfest i morgen kveld. Stilfest med tale av både ordfører og rektor har jeg blitt fortalt. Og kaken fra meg, den mangler bare krem og pynt :-)Så hadde Anders trøbbel med en åringskvige i dag. Han skulle se til åringene, 13 i tallet, og da han forlot dem ville kvige nr 615 være med, hun hoppet grinda to ganger og sprang etter han og rautet, rene hunden :-)Trivelig med menneskevante og trygge dyr, men alt med måte... jeg måtte opp med tråd til å forsterke gjerdet, og da ble hun igjen til de andre. Men jeg måtte ta bilder:

Nr 615, strekker nesen over grinda hun hoppet, vi trenger ikke spranghester her i gården! Hun heter forøvrig Zani, oppkalt etter en av de vakreste hestene jeg vet :-)Se på bølingen, Anders holder på til høyre her, og de er innpåslitne...Her har han flyttet seg nedover, og kvigene etter, de er egentlig herlige :-)

Nå skal hundene få en kveldstur.

Mona

6 kommentarer:

Ellinor sa...

Vet inte om jag har berättat det förut, men när jag var lillflicka så bodde vi på gård och hade en häst. en fjording som hette..... Mona! Det var världens snällaste häst:))

Kram Ellinor

GÅRDSLIVBLOGG sa...

DET har du ikke fortalt nei, men den hesten kunne jo ikke være annet enn en snill hest ;-)

Klem

Anonym sa...

Rhododendron skal ha sur jord, ellers liker den seg ikke:)

Så nydelige de kvigene er.
kan knapp se meg mett på kalver og kyr jeg:)

Ha en vakker sommer :)

-trultemor-

Monika sa...

Hehe - ja eg kjenner meg igjen der - med folkekjære kviger :)
Hatt noen slike vi og
Og i morgen skal våre kviger ut - eg gleda meg
God å ha dei ut - og godt når høsten kommer og dei skal inn igjen og
Smil fra monika

Marie sa...

Takk for gratulasjonen!

Når eg les om kvigene her kjem eg på ein gong me nettopp hadde hatt ut kalvar, dei var ca åtte mnd gamle. Me hadde også ut nokre større kviger saman med dei. Ei av dei små blei redd dei store og hoppa over gjerdet. Dei gjekk på beite hos svigerforeldrene mine. Kalven var livredd svigerfar, men då eg og mannen kom dit kom kalven springande og stakk hovudet inn under armen på mannen min. Ho gjekk heilt inntil han og no gjekk det fint då ho kom inn saman med dei andre.

Fin onsdag til deg :)

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Takk for hygelige kommentarer!

Trultemor: Jeg har surgjordsgjødsel på vaskerommet, sikkert to år gammel, men jeg husker det aldri...

Monica: Det er så deilig å se dyrene i friluft, men som du sier, det er godt å få dem inn igjen også, når høstnettene stromer. Når vi passerer på veien et godt stykke fra beitet, så rauter kvigene og springer ned til den kanten som er nærmest, men likevel 200m unna :-)

Jeg tror jeg legger dere på min bloggrull, det er så koselig å høre fra Trultemor igjen, og Monica har en fin blogg som passer mine interesser ser jeg :-)