onsdag 25. juni 2008

Å kose seg mest mulig på mest mulig tid ;-)

Dagene flyr, mandag tok jeg meg tid til å være med Anders med griser til Steinkjer. Slakteriet er like ved pappan min sin arbeidsplass, så jeg ringte og tagg om bilen.(Fint å føle seg som atten igjen). Og mens de andre jobbet seg ut resten av dagen besøkte jeg min farmor, og kjørte henne til kirkegården for å se hvordan det var der etter regnet. Så spiste vi en bedre middag ute sammen med mamman og pappan min. Jeg er alt for sjelden på Steinkjer, men helgene er jo opptatte, og det er ukedagene også. Ellen er på rideleir med overnatting hele uka, Katja er med.

I går skulle jeg fortsette mine økter med paperwork, men kom ikke i gang før jeg skulle innom Jenny Salmaker og kjøre for å se på ridejentene. Jeg hadde lovt å komme en dag, og det passet best i går, siden avgjort ikke ble slåttonn i løpet av dagen. Jentene var ferdige med baneøkten og skulle på tur. Og Guri, ridelærer og driver av Stall Zaana syntes det ble for tamt at jeg satt igjen da, så når jeg kom opp i stallen var Gubben(alias Snertblesen) ferdig salet til meg, så fikk jeg være med! Det var trivelig det! En frisk tur i skogene i Skaun med både trav og galopp. Lenge siden jeg har ridd så friskt, for det er andre ting å lære Tupsi.

Til kvelds skulle jeg i gang med papir da, men det styrtregnet og blåste kraftig, så jeg måtte redde plantene ute. De uten tak holder på å drukne, og de under tak skulle ha vann... (det glemmer man jo i regnet. Jeg kan ikke kjøpe blomster og kose meg med ute, for da blir det laaang periode med styggvær, akkurat som i fjor. Tupsi fikk tak under storburet, hun har hatt tak under det andre hele tiden, men ikke brukt det. Jeg kom frem til at hun ikke syntes det var innbydende nok, siden kyrne har brukt det og gjørmet til. Og ganske riktig, under det andre buret gikk hun. Arkus er sammen med sin søster igjen, det tar et døgn før han skjønner at han ble for sen...(altså ang. løpetiden).

Og så fikk jeg gjort litt av det jeg skulle da, og for å gjøre det med litt glede, så tente jeg lys og prøvde å glemme at det utendørs var som en sen oktoberkveld med høststorm...

Mona

3 kommentarer:

Ellinor sa...

Du får ju till och med papersarbeten att bli inbjudande:)
Här har vi också haft endel regn, men peppar peppar, idag så verkar det bli en godvädersdag:)

Kram!

Litt om alt sa...

Levende lys er og forblir en kosefaktor. Pluss at jeg bruker det mye for å gjøre en liten "gest" når det er noen jeg vil minnes eller tenke på. Papirarbeid er det aller, aller verste og kjedeligste jeg vet!
Vi er heldige her, for solen har faktisk vist seg frem i dag. Det skal visst bli dritvær i morgen, så en får bare nyte det.

GÅRDSLIVBLOGG sa...

I dag, 26. er det bra, og karene har begynt med slått på flatmarka, dvs fellesbeiteareal. I kveld må vel jeg til pers...