søndag 10. august 2008

Setertur med hest

Vi tok en dametur i helga Tone, Kristin og undertegnede. Og lattermusklene og magemuskelene har fått trimmet seg. En herlig og avslappende helg. Skjønt vi var spente Kristin og jeg, på rideturen, siden vi har ganske urutinerte hester begge to. Nøkletroll hadde nok vært stødig, men han er jo på "ferie", og Tupsi må jo få erfaring for å bli stødig hun også.

Vi lesset på salvesker både foran og bak, og pakksekk bak salene. Til slutt skal vi jo klatre opp selv også, ikke nok med at Tupsi er høy fra før, men så skal "mor" liksom få føttene over pakkenelikkene også. Det gikk da på et vis, etter et par mislykkede forsøk. Men Tupsi var så snill og forståelsesfull og ventet tålmodig på mine akrobatiske forsøk :-)
Var i grunnen spent på hvordan hun tok alt det med oppakning, men man skulle tro hun var vant med det. Til og med da mors talentløse stropping avslørte seg, og den tunge pakksekken begynte å henge mot en side, var Tupsi tålmodig, når jeg måtte hempe og trekke i sakene hele tiden. Fikk trent på å ri med tøylene i en hånd på slakken da, og det må man jo når man kommer litt videre i western, så ikke så galt at det ikke er godt for noe :-) Og vi kom da frem og fikk salet av, men dette er bare litt da:
Tone hadde kokt ferdig gryterett kvelden før, så den kunne bare varmes, og vi var raske med å få på kaffekjelen, det var deilig, spesielt den velfortjente kalde drikken som var omtenksomt pakket i salveskene ;-) :
Toalettet var et stykke unna, men okei det, ikke akkurat av en slik fasilitet at vi vil ha det helt innpå oss. Altså helt upåklagelig:
Dette er baksiden av bua, men fremsiden har samme farge som dassen. Skulle gjerne vist det på bloggen, men det var ingen egnede bilder. Hestene losjerte ute på baksiden mot elva første natt:
Her ser vi fra andre siden av elva:
Elva nedover:
Naturen steller trapper selv:
Vi sovener og våkner med bruset fra denne fossen, samt søget fra elva, herlig musikk! Se den flotte plasseringen av hytta:

Her er seterstuer nedenfor vår "luksusgamme":
Kalver hadde også seterferie:
Vi prøvde fiskelykken fredag kveld, fikk ikke fisk men stemningen var flott:
Det hører med til historien at undertegnede festet en fiskestang delt i to på pakksekken, og hell i uhellet var at vi var 30 m fra hytta da fiskesenen hengte seg opp i en busk, slik at jeg måtte hoppe av og fikse det. (Fort gjort med kniv ;-) ) Ikke ende på talentløshet, lurt med en enkel tur til seter før man legger ut på lange fjellturer, de krever jaggu trening, men også erfaring, hehe!
Fortsettelse følger :-)
Mona

5 kommentarer:

Kubonde sa...

Min erfaring med hesteturer er at alt må surres godt fast, helst med spenner, ellers blir det mange turer av hesten for å samle opp ting.

Monika sa...

Å kor fine tur dere har hatt :)
Misunner deg - har hatt hest for mange år siden - og det savner eg - No er det berre kuer her :-)
Smil fra monika

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Hei, ja jeg skal kjøpe meg reimer med spenner, der jeg hadde det var det ikke noe problem, men jeg manglet noen, og brukte tau, det var ikke suksess.

Ellers hadde vi en knalltur, det er jo greit å ha hest når man først er bundet til kyr Monika ;-)

Ellinor sa...

Vilken härlig helg det ser ut som ni haft:)

Kram Ellinor

Anonym sa...

Her var det mange flotte bider, og hester;-)
Jeg elsker slike turer!!

Tror hestene gjør det også!

Nina