tirsdag 6. januar 2009

Brøyte seg veg i hviteste snø...

Nå har undertegnede brøytet gårdsveien, Anders fikk ha fjøset. Har brøytet sporadisk før, med den andre traktoren, nå er det ny, med nye spaker og annen fres... sukk. Men Ellen måtte skysses ned bakken, det hadde blitt tungt å vasse ned i de høye kramme snøskavlene.
Siden jeg fikk en teoretisk briefing angående spaker og div. tidligere en kveld her, uten å ha spurt om det, kunne jeg like gjerne lære det i praksis i stedet for å gå i fjøset, ikke sant? ;-)

I alle fall er det morsommere å brøyte enn å melke kuer, eller? Kanskje ikke, men forandring fryder. :-D

Og så tenkte jeg at det var bedre å brøyte med ekspertise innen rekkevidde de første gangene, enn å bryte seg på tettpakket snøfres selv, hvis så skulle skje, da kunne jeg bare bytte arbeid med en gang... kremt...

Men den tetnet ikke, den bare slukte ikke alt så jeg måtte rygge noen ganger og bruke skuffe, gikk bra det også. Bare det at, etter to timer, så ville jeg inn å ta en pause, altså nå, og når jeg stoppet, fikk jeg høre at det var bedre å kjøre fortere, da sluker den snøen bedre, sånn i 3.gir, enn som jeg, kjørte i 1. gir og tenkte at den fikk mer turtall og bedre tid til å svelge... Man lærer da hele tiden! Og så er det en liten snedig knapp som låser skuffa i flytestilling, så man slipper å lure når man vil skuffe snøen, det fikk jeg også vite etterpå.

Men, ok det også, for mitt hode klarer ikke å ta all knappe/spake info. i ett jafs, bedre med litt og litt, da husker jeg til slutt.

Mona

4 kommentarer:

Litt om alt sa...

Du er tøff :)
Ser at det er skikkelig vær hos dere om dagen, sikkert godt å kunne dele på oppgavene
Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Har brøytet i dag også, jeg får litt dilla jeg, artig med nye oppgaver. I dag var også veien tett mange plasser, men snøen var mye lettere.
jeg synes ikke jeg er så veldig tøff, du som liker å kjøre bilen selv hadde helt sikkert brøytet også. Det er ikke tungt vettu, det handler om å få feeling, som med en ny bil, og f.eks. et tastatur...

Litt om alt sa...

Hadde jeg sluppet til bak traktorrattet så kan det vel hende ;)
Vi har bare en traktor på gården, og den slipper jeg ikke halvt nær.. Prøvde å harve litt det første året, men det ble ikke bra nok, og etter det så var det slutt.*ler*
Nye biler er jeg ikke redd for!
Men du ER tøff (på en meget positiv måte :) )

Einar sa...

Det er bare å kjøre på, hvilke gir og spaker du skal bruke blir naturlig når du blir vant til den nye trakktoren.