tirsdag 27. januar 2009

Katja

Frustrerte fruer utgår ser det ut til(har ikke sjekket nøye da) håndball inngår... ok, jeg er ikke frustrert over det altså. Men jeg gidder sjleden ballsport...

Katja var så god i går, det er hun stort sett, men jeg tenkte virkelig over dette.

Vi var på ridebanen i går, jeg red også opp, så Ellen hoppet av og stengte grinda etter oss da vi var inne på banen. Hun slapp Katja løs da hun skulle stenge. Katja stilte seg klin inntil bakenden på Tupsi, og da Ellen var ferdig sa hun med en vennlig tone: "Men Katja da, ikke der!" Da trasket Katja helt bortil Ellen strakk mulen mot Ellens hånd og holdt den der. Ellen sto i ro noen sekunder, og det var som om Katja spurte Ellen om de ikke skulle være sammen :-) Katja sto rolig og Ellen steg opp. Hun bruker forøvrig ikke være urolig ved oppsitting heller.

Men bare det at Katja så tydelig tok kontakt er så godt, en god del ponnier vil mest stikke av når de skjønner at friheten trues. Og Katja var en engstelig liten ponni da hun kom til oss. Hun sorterer fremdeles på hvem hun synes er trygg og ikke, altså hun er følsom. Men barn er hun trygg på.
Hun var imidlrtid svært knyttet til jenta som hadde henne før oss, det var det ingen tvil om, vi så det før vi kjøpte henne.

Hun har blitt oppfattet som ulydig av sine små ryttere, men når Ellen rir henne gjør hun så godt hun kan, uten at Ellens signaler er tydelige for oss som ser på. De er altså samkjørte og forstår hverandre. Hun er lydig og snill. Og jeg så at den frustrasjonen som hun ofte viste ved å få utydelige beskjeder fra små urutinerte ryttere, ikke lenger er fremtredende sist hun fikk nye ryttere på ryggen, det tyder på en ytterligere trygghet.

Katja er var mot fremmede voksne, men snill, derimot er hun er glad i barn, barn har altså ikke representert ubehag for henne. Hun passer hos oss med IPT virksomhet, og hun skal få bli gammel i Groeggen.

Mona

2 kommentarer:

Litt om alt sa...

Så koselig lesing :)
Heldige Katja og heldige Ellen, som har hverandre, og heldige dem som bor på Groeggen.
Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Vi e heldig ja :-)