mandag 1. juni 2009

Bilder fra uken som var

Vi har fått ut åringskviger og kalvkviger samt tre kyr, tilsammen 29 dyr. Vi kan ikke slippe alt samtidig, må ta det gruppevis for at de skal få roe seg. Og det må gjerdes på kanten før bratteste lia i første omgang, ivrige og kranglevorne kyr kan springe utom og da er veien kort til alvorlige skader. Men straks de har fått roet seg og tenkt seg om så takler de hele lia bra. Åringskvigene blir transportert med dyrebil til beitet ovenfor gården, og der går de innenfor en trehegn med svak strømtråd på innsiden, da lærer de skånsomt hva stømtråd er på et døgn, og så slippes de på vanlig tråd men mest skikkelig gjerde i et deilig beite etterpå.

Jeg synes dette arbeidet er herlig, og dagene flyr :-) Nå er det bare 19 kyr igjen inne, de skal ut pø om pø ettersom at jurene er tørre og greie.


Stemning fra helga:


Og dette er fra i dag, med hestene på Berge, øverste bilde med Ellen og Tupsi i fin form, nederst ser vi en venninne av Ellen på Katja, mens Ellen rir Tupsi:


Arkus har vært et øregnagsår denne uka, søstra er løpsk, men Arkus har ingen formening om at det faktisk er lillesøster... :o/ Så han piper og piper, heldigvis er det stille om natta!!!
Jeg har mosjonert dem hver for seg hele tiden, delvis med 6-hjulingen og delvis inkludert en mosjonstur for egen del også. Prøver å holde stimen, skal jeg på jakt til høsten så skal jeg ikke hefte karene nei! ;o)
Mona

5 kommentarer:

Maud sa...

Hej Mona!Översta bilden för mig tillbaka till när jag var en 5-6 år och fick följa med och driva kor till betet.Då var jag inte rädd för stora djur. Jag kunde ju blivit nertrampad av de stora korna. Jag fick en smal gren att puffa på korna så de skulle gå dit man ville.Jag sa alltid att jag skulle bli bondpiga när jag blev stor, för det där med mjölkning tyckte jag var spännande.Jag är glad över att jag fick en sån fin barndom och fick uppleva allt möjligt. Nu vet inte stadsbarnen nästan var man får maten ifrån.
Hälsningar Maud

Ellinor sa...

Härliga bilder:)

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Takk Ellinor :-)

Hei Maud :-) Jeg har også sånne minner fra barndommen, ferie på gård. Var aldri redd, og de er sjelden farlige disse dyrene. Ellen behersker dem som bare det. Man styrer dem vekk med tydelig kroppsspråk og lyder, men vi gjør jo så godt vi kan for at de skal ha tillitt til oss, og komme når vi roper. Ville dyr på rømmen er et slit ;o) Vi har en utfordring i det at folk er så fjerne fra det primære i livet. Ungdom med for god tid driver langs asfalten og vet og kan ingenting om hvordan de skulle skaffe seg mat om det ble tomt i butikkene. Det er virkelig et tankekors!

Litt om alt sa...

Jeg er hos deg og leser, har bare ikke vært så flink til å kommentere i det siste :)
Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Men jeg vet jo hvor du er da ;o)