onsdag 21. oktober 2009

Forskjellig fra i høst

Det er mye å ta tak i, men nå var det på tide å dele litt hverdag i bloggen her :-) Vi har hatt godt vær noen dager nå, og et og annet solglimt tidligere. Det er jo da man får lyst til å ta bilder. Jeg nøyer meg med å kommentere bildene i dag.
Ellen rir sjelden på Katja nå, men for halvannen uke siden ble det en lites stund på en velkjent rygg i herlig frisk høstluft, og med sola frem et øyeblikk. Men det er rart å se Ellen på Katja nå, hun når snart ned til bakken.Vi ble invitert med på jakt av et jaktlag som jakter innom Svorkmo mot Høllonda, og det var "utenomordentlig roligt og trevligt". Og vi var som dere ser heldige med været! Hvor trivelig tror dere ikke det var å sitte rundt dette bålet da?Så har vi mange småkalver, flere oksekalver har allerede fått nytt hjem, men de minste er her enda, og får melk . Disse er de yngste, men de skal også straks i store binger sammen med flere kalver. den borteste burde man vel slippe å merke i ørene, den er jo merket med et tydelig sjutall.Og så forsøkte jeg å fotografere lille krølle, han har pannelugg som en puddel, men det lille hodet er ikke i ro et sekund, og med tregheten i kameraet fikk jeg det ikke krøllene godt nok frem.


Så har jeg hatt noen timer med å ta ned strømtråd og samle inn hurtigpåler. Endelig fikk jeg vær som fristet til å gjøre jobben. Det er noen meter... men det er herlig jobb i slikt vær som på bildet.


Utsikt opp til gården fra beitemarkene. Hestene skimtes i bildet.


Så skulle Ellen hoppe med Baikita i går ettermiddag. Og jeg skulle fotografere. Baikita hopper så godt hun kan med stødig hjelp av Ellen. men ingen av dem har særlig erfaring med dette, spesielt ikke Baikita, hun hadde aldri hoppet før hun kom til oss, og hun har vel ikke hoppet flere økter enn vi kan telle på en hånd. Så det går veldig bra egentlig. Hinderet på bildet er drøye 50 cm.
Men mor er ingen fotograf, så de red seg ut av fokus... jeg trodde gang på gang at "dette ble bra", for det virket sånn da jeg knipset, men resultatet er vel ikke å diskutere...

"Knips!" Det ble litt nærmere hinderet?
Usj, fremdeles for tregt, og jeg som trodde jeg knipset to meter før hinderet!


Ajaj, riv må man regne med, bildet ble nesten i spranget...


Litt bedre, men ikke bra... (fotografmessig altså!)


Dett var dett, jobb ute i finværet venter! :o)))
Mona

2 kommentarer:

Ellinor ... sa...

Jag har också problem med att fota så det blir riktigt bra i rörelse..
Drömmen är ett systemkamera:)

Ser ut som det är händelserika och fina dagar hos er:)

Kram!

Litt om alt sa...

Her var det mange flotte bilder tatt i godværet :)
Forstår det sånn at du jakter i svenskt jaktlag?? Eller er det svenske jegere med i jaktlaget deres? Har du fått elg?
Foto i fart har jeg aldri fått til, men en får virkelig følelsen av fart i bildene her da :D
Morsomt.
Stor klem fra litt fraværende Litt om alt