torsdag 12. november 2009

Hestene har fått ny stall

Har flyttet hestene til nabogården nå, bare lille Katja er her hjemme. Baikita og Tupsi har fått hver sin nyoppsatte boks der borte, og det ble da riktig så trivelig en stall. Godt er det at det er bare tre-firehundre meter å gå dit, og faktisk nærmere ridebanen enn her hjemme. Men den er knallhard og frosset til akkurat nå.Har begynt å komme greit i orden i stallen. Jeg kjenner det er deilig å få hestene i en tørr og trekkfri stall, med nattlys i denne mørke tiden. Hestene venter på å få inn også, vi skulle hente dem inn her i ettermiddag så skulle jeg stenge åpningen til luftegården bak meg, for så å gå og hente Tupsi, men da jeg snudde meg så sto hun tett bak meg :-) Trengte ikke gå en meter til, for Tupsi var klar.


Det er ikke minst deilig å stå inne i en lys stall å pusse og sale opp. Ellen og Baikita skulle være med på tur før fjøstid. Vi red runden rundt "kvartalet" her, rundt 3 km kanskje. Og det var så friskt og deilig i klart høstvær. Trærne skinte i frostroser, og laget nesten enn gnistrende tunnel for oss. Og hestene var deilig avslappede og i godt humør.


Lørdag var Kristin med på en lang ridetur, hun lånte Baikita, vi red først helt til Kusætra og tilbake og så rundt "kvartalet" i tillegg, for det var så herlig, måtte bare utnytte resten av lysdagen. Det ble sikkert en drøy mil totalt. Dette ble også en virkelig avslappet tur.

Søndag red Ellen Tupsi på tur faktisk, mens Eli, venninnen, red Baikita, undertegnede gikk ved siden av med vofsene. Dette var en tur på rundt 6 km.


Tupsi har altså blitt en avslappet og medgjørlig dame nå :o)

Og hundene nyter godt av at hestene har fått stall et lite stykke unna, det blir flere småturer nå når de er med både for å slippe ut hester om morgenen, og for å gi natthøyet til kvelds.

Ellers går det i fjøs, og enda mere fjøs, men 30 kyr og kviger er inseminert på en fjortendagers periode, så det går så det suser.

Mona

3 kommentarer:

Ellinor ... sa...

Grattis till fint stall:)

Litt om alt sa...

Gratulerer med ny stall :) Beste attesten du kan få når hestene venter på å komme inn.
Det høres bare så nydelig ut, disse turene dere tar! Tenker at det må være noe av det mest rogivende som finnes å lunte avgårde i sakte tempo på en hesterygg? *bare litt missunnelig på tanken altså*
Ha en flott helg
Klem

GÅRDSLIVBLOGG sa...

Takk begge to!

Det er deilig rogivende, men også humørgivende og forfriskende.
Å få til sånne stunder er liksom høydepunktene det. Være ute sammen med dem man er glad i, og ha med seg hester, hunder eller begge deler :o)