onsdag 24. februar 2010

Vinterferie

Dagene flyr fortsatt, det er vinterferie så Ingebrigt er hjemme, og Ellen har to venninner med hver sine hester på besøk. En privat liten minirideleir uten opplegg :o) Jentene koser seg i hvertfall. Til tross for veksel fra 25,6 minus i går morges til 1,3 minus og snøfokk midt på dagen i dag. Været er ikke akkurat som ønsket, men det blir da noen stunder ute likevel. Anders og Ingebrigt er snart i Drammen for å hente opp en bil Ingebrigt har kjøpt seg. Kjekt å ha til man får førerkortet til sommeren. Spennende er det i hvertfall. Undertegnede har fridag, men har kjørt de reisende til Berkåk, og levert papirer på regnskapskontoret. Og så var "husmoralait "til stede i dag, så litt hundehår og ruskebestanden i huset er betydelig redusert for en stund.

Ellers trives undertegnede som renholdsvikar, et kjempetrivelig og humørfylt miljø, og jobben er helt kurant. Har vært der tre dager for uka en periode nå, hva fremtiden bringer vites ikke, men har i alle fall jobb ut neste uke.

Ellers er det mye tid som går til hestene, men nå er alt blitt bare kos. Før så måtte jeg liksom ha energi og motivasjon for å ri på min mildt sagt uutdannede hest, til at nå kan jeg kose meg å få igjen energi og motivasjon til andre ting med å ri en tur.

Hundene er det heller laber aktivitet med, Arkus går på medisin mot urinveisinfeksjon, så han må være inne og ikke fryse. Det resulterer i en del frustrasjon og uro i hunden, som igjen fører til en heller grinete matmor... For å si det sånn, han er billig for tiden... Men Buffy er snill og rolig, en voksen dame som tåler kjedelige perioder. (Selv om broren er to år eldre...)

Nå skal matmor uansett ut å brøyte snøskavler i bakkene her, det fyker enormt. Så blir det å forberede fjøsøkta med bl.a. å kjøre opp silo. Jentene skulle ri en tur, og de tar vel turen ned bakkene og mest mulig unna vinden, men jeg tror ikke det er så mye bedre der i dag faktisk. Friskt er det nå uomtvistelig da.

Mona

2 kommentarer:

Anne sa...

Stilig!!
Her sitter jeg som en totalt nybegynner innen VGBlogg-opplegget og så finner jeg enda ei som driver med fjøs og attpåtil her i Trøndelag!! det er jo skikkelig morro.
Ha en fortsatt fin kveld :-)

Anne sa...

Hei igjen:)
Og takk for kommentar i bloggen min...ser jo nå at du og har blogspot.com blogg...selv om det var hos en blogger på VGblogg jeg fant sidene dine:)
Her i gården går det i kyr, hester og hunder i skjønn forening. sånn forruten at vi har fjøset fullt av melkekyr så har vi 6 hester på stallen og 2 hunder:)
Jeg har en fjording og en shettis, egentlig er den shettisen guttungen vår sin, men han er ikke så veldig intr. så det er stort sett mamma som tar seg av den. Og så har vi kaldblodstravere, og dem er det min bedre halvdel som står for...1 åringshoppe, 2 treåringer og ei avlshoppe som venter føll nå til våren.
Så dagene går da unna. Gubben er mye borte på arbeid så det meste som har med fjøset å gjøre står jeg for, men jeg syns det er helt greit og et trivelig arbeid, selv om jeg har lyst til å gi blanke i alt som heter kyr innimellom:D
Jeg bor ikke så veldig langt unna ser jeg nå, vi holder til på Fannrem!!
Er det westernridning dere driver med? syns jeg så noen bilder her av det ihvertfall:) har drevet og prøvd på det jeg og i tidligere år, vanlig klassisk ridinig syns jeg ikke passet meg, men western derimot...Nå blir det stort sett til at jeg sitter bak fjordingen eller shettisen og kjører...fjordingen er ikke særlig glad i å bli ridd så da har det nå blitt sånn:)
Ha en fortsatt fin kveld!!